F.A.Q. - Ofte stilte spørsmål

Her finner du ofte stilte spørsmål om skolen og de første dagene

1Hvor store er rommene? Og hvor mye lagringsplass er det?
Rommene er ca 15 kvm. Det er et klesskap til hver. Mange benytter også plassen under sengen til lagring i plastkasser.
2Hva skal demoen inneholde?
Demoen skal være en enkel innspilling av ditt hovedinstrument. Den trenger ikke å være spilt inn i noe studio, vanlig mobilopptak holder.
3Stipend og lån?
Lånekassen gir støtte til elevene. Det er verdt og merke seg at stipendet og lånet ikke dekker hele månedsbeløpet som skal innbetales til skolen, så det blir et lite mellom legg der. Siste innbetaling til skolen er 15. April.
4Hva skjer den første uka?
Elevene ankommer viken med det de trenger for en uke. Den første uka er spillefri, så elevene har ikke med seg instrumenter den første uka. Dette gjør vi fordi vi mener det er viktig og bli kjent med personen bak instrumentet. Foreldrene bringer resten av det eleven vil trenge for et år på fhs på foreldredagen.

Den første uka vil bestå av mye informasjon fra skolen, det vil bli avholdt tester i forhold til enkelte valgfag, og elevene får utdelt et ordensreglement som de må skrive under på.
5Hva er foreldredag?
Skolen arrangerer foreldredager noen dager løpet av året. Da blir foreldre og foresatte invitert til skolen. Foreldredagene består ofte av en konsert som elevene bidrar på, samt info til foresatte.
6Kan jeg bo på skolen i ferier?
Du kan ikke bo på skolen i ferier ettersom at skolen er stengt.
7Hva skal jeg ha med?
Til den første uka trenger du: klær for en uke, toalettsaker, handklær, sovepose, pute, badeklær hvis du vil bade i Mjøsa.

For resten av året så trenger du det du ville trenge for et helt år. Det kommer en høstferie i september så hvis du har glemt noe til vinteren er det mulighet for å ta med dette tilbake etter ferien. Det kan være lurt å ha med seg fjellsko og turklær da vi skal på “sammenristningstur” til Oppdal før første ferie. Høsten kommer også fort så selv om det er sommer og sol når elevene kommer så blir det fort kaldt. På folkehøgskole kan alt skje, så her må det tenkes på alle mulige årstider og muligheter i forhold til hva du skal ha med.

Det er ikke lov å ha med våpen, kniv, og ulovlige gjenstander. Du trenger ikke å ha med møbler da rommene og te-stuene er møblerte.
8Når skal jeg velge valgfag?
Når du kommer til Viken vil du få en innføring i de forskjellige valgfagene. Det vil bli holdt et valgfagstorg der du kan gå rundt og snakke med de forskjellige lærerne som skal ha de forskjellige fagene. Etter dette vil du få mulighet til å velge valgfag. Det er viktig for oss at du velger de fagene som passer for deg, og at du vet nok om faget så du vet hva du velger.
9Skal jeg ha med eget instrument?
Den første uka er spillefri og da skal det ikke være noen instrumenter her, bortsett fra de pianoene og flyglene skolen allerede har. Vi ser helst at disse ikke brukes den første uka. Skolen har ingen instrumenter utenfor dette, så det må eleven ha med selv.