Jazz Pop Rock

På Jazz Pop Rock utvikler du deg som musiker, og menneske, gjennom å spille i band og turnere sammen med andre.

Et år på Jazz Pop Rock gir deg rikelig med samspillserfaring, og du får muligheten til å utvikle deg sammen med andre dyktige musikere i ulike sjangre og besetninger. Gjennom undervisningen på bandrommet får man tilbakemeldinger, både som band og som individuelle utøvere, og du blir utfordret på hvordan du kan bidra på best mulig måte inn i det musikalske fellesskapet.

Viken er en skapende skole hvor egenprodusert materiale blir prioritert, og hvor vi har fokus på formidling og særpreg. For alle elevene på Viken, og for deg på Jazz Pop Rock linja, legges det opp til ett tett samarbeid med de andre linjene på skolen. Det kan være alt fra å arrangere, og spille inn, egne låter til å gjennomføre store produksjoner både på scenen og i studio.

Ett av mange høydepunkter i skoleåret er vår-turnéen hvor man, sammen med medelever fra ulike linjer, planlegger og gjennomfører en turné til ett selv-valgt sted. Alt fra booking og logistikk til låtvalg og sceneutforming planlegges og gjennomføres av elevene. Dette gjør at du som elev får en svært realistisk opplevelse av hva det vil si å jobbe som turnerende musiker.

På Jazz Pop Rock er det ingen instrument- eller sjangerbegrensning. Linjetiden utgjør 9 timer i uka. Resten av timeplanen din settes sammen av hovedinstrument, valgfag og fellesfag. Plukk, miks og fyll planen med opptil 30 timer musikk i uka!

Jostein Størkersen

Linjelærer på Jazz Pop Rock

Jostein Størkersen er linjelærer på Jazz Pop Rock, men underviser også elever og grupper fra andre linjer.

Jostein er utdannet klaverpedagog og faglærer fra Musikkonservatoriet i Agder, og har også lang erfaring innen lyd og musikkproduksjon som bl.a. plateprodusent og komponist. Han er utøvende pianist, og har også vært bl.a. kapellmester ved flere konserter, musikaler og revyer, og for koret Good Gospel (samarbeid med artister som Elg, Ole Børud, Odd René Andersen og Knut Anders Sørum)

Borgar Storebråten

Linjelærer på Jazz Pop Rock

Borgar er gitarist og underviser på Jazz Pop Rock.

Borgar er en aktiv musiker/artist som for tiden holder på med sin andre plate. Borgar er utdannet musikkpedagog og er ferdig med en master. Musikalsk samspill og samspillet mellom mennekser er det Borgar brenner mest for, og er det han har jobbet mest med de siste årene.

Hva sier tidligere elever om Jazz Pop Rock?

Jørgen Andresen Osberg

Tidligere Jazz Pop Rock-elev

«På JPR lærte jeg å spille nye ting med flinke folk i spennende situasjoner og med tett oppfølging. Bedre hovedinstrumentundervisning får jeg nok aldri. Anbefales!»

Håvard Husevåg

Tidligere Jazz Pop Rock-elev

«På Jazz Pop Rock lærte eg verdien av ein god, trygg og konstruktiv dialog på øvingsrommet, backstage, og før og etter konsert. Eg har fått mykje erfaring både på og utanfor scena, og ikkje minst gode vennskap som vil prege musikken og livet mitt vidare.»