Meny

Musikk Bo Fritid

I MBF-timene får du tilrettelagt oppfølging av lærere og stipendiater, samtidig som det forventes at du står på egne ben. Vi spiller i band, reiser på actionfylte og hyggelige dagsturer, lager mat, har individuelle samtaler og boligtimer, og backer hverandre opp slik at vi sammen kan nå nye høyder.

Vi legger til rette for et miljø der vi backer hverandre opp, og gir rom for å prøve og feile. I likhet med elevene på de andre linjene, får du muligheter til å stå på scenen og spille sammen med andre. Turné og utenlandstur blir det også tid til!

På Musikk Bo Fritid (MBF) får du tilrettelagt undervisning i en mindre gruppe. Her er mulighet for å påvirke undervisningen gjennom egne ønsker og innspill. Dette gjelder alt fra samspill til bo-trening, matlaging og turer.

Som elev på MBF må du søke om støtte fra ditt lokale NAV-kontor, evt fra Fylkeskommunen. Elevene på MBF har ofte gått på tilrettelagte linjer tidligere, men ønsker nå mer spillerom. På MBF får du individuell oppfølging, samtidig som du har alle muligheter til å bli del av det store fellesskapet gjennom fellesfag, valgfag, internatliv, turer, konserter osv. Eksempler på utfordringer elever på MBF har kan være Asperger eller nonverbale lærevansker, for å nevne noe. Ta kontakt med oss dersom du vurderer å søke på MBF. Du kan søke allerede fra 1. oktober.

I tillegg til linjetimer, har du hovedinstrument, valgfag og fellesfag!

Klikk her for å lese om hovedinstrument-undervisningen

Klikk her for å lese om valgfagene

Klikk her for å lese om fellesfagene

 • Øydis W. Ruud

  Linjelærer

  Øydis W. Ruud er lærer på Musikk Bo Fritid, men underviser også i valgfag.

  Les mer

 • Guro Mo (Fiolin)

  Linjelærer

  Guro Mo er linjelærer for Musikk Bo Fritid, men underviser ellers på kryss og tvers av linjer og sammensetninger.

  Les mer

 
 • Jazz Pop Rock

  I Jazz Pop Rock-timene er det full trøkk og fokus på samspill. Det koker på bandrommene! Små og store band får uvurderlig veiledning i fagene musikkformidling og interpret. Linja samarbeider tett med bl.a Voice og Singer Songwriter.

  Les mer

 • Singer Songwriter – Låtskriving

  I Singer Songwriter-timene får kreativiteten fritt spillerom. Her utfordrer du deg selv og de andre både som tekstforfatter og komponist. Samarbeid med andre låtskrivere, og la musikken vokse seg enda større med bandmusikere fra Jazz Pop Rock.

  Les mer

 • Voice

  I Voice-timene får du utvikle stemmen din både som solist og i grupper. Våg å stå på egne ben, og gi hverandre plass og tillit i vokalgrupper. Løft deg selv og de andre i faget interpret, og spreng grenser i samarbeidet med bandmusikere fra Jazz Pop Rock.

  Les mer

 • Team Skjærgårds

  I TS-timene jobber vi med konserter og turnéer fra A til Å. Store deler av året er vi på turné for å promotere Skjærgårds. Du booker konserter, drilles i management og promotering, kommunikasjon og formidling, rigging og øving. Linja er fortrinnsvis et tilbud for 2. årselever, men musikere fra andre folkehøgskoler e.l. er også velkommen til å søke.

  Les mer

 • Musikal Teater

  I Musikal Teater-timene gir du slipp på hemningene i musikalsang, musikaldans og teater. Her backer vi hverandre og får til det meste! Fagene interpret og musikkformidling gir deg dessuten et uvurderlig grunnlag for videre studier innenfor musikal og teater.

  Les mer

 • Studio Live-lyd

  I Lyd Musikkproduksjon-timene blir du drillet for de mange konsertene og forestillingene som avvikles gjennom skoleåret. Fagene livelyd, studio og interpret gir kunnskap og samarbeidsevner som du garantert vil få nytte av både her på Musikkfolkehøgskolen men også videre inn i framtiden.

  Les mer

 • Musikk Bo Fritid

  I MBF-timene får du tilrettelagt oppfølging av lærere og stipendiater, samtidig som det forventes at du står på egne ben. Vi spiller i band, reiser på actionfylte og hyggelige dagsturer, lager mat, har individuelle samtaler og boligtimer, og backer hverandre opp slik at vi sammen kan nå nye høyder.

  Les mer

 • Ledertrening

  I Ledertrening-timene får du undervisning og individuell oppfølging i forbindelse med din assistenspraksis ved andre linjer og oppgaver på skolen. Som stipendiat deltar du aktivt i forberedelser og gjennomføring av undervisningen, hovedsaklig på linja MBF - hvor blant annet samspill, boligtimer og turer på timeplanen. Linja er et 2. årstilbud.

  Les mer