MUSIC BUSINESS MANAGEMENT

Norges første folkehøgskole med egen linje for musikkbransjen! På MUSIC BUSINESS MANAGEMENT-linja utvikler du deg selv og andre i et kreativt fellesskap.

Et år på vår nye MUSIC BUSINESS MANAGEMENT-linje vil gi deg innblikk i de ulike delene av norsk musikkbransje. Gjennom workshops med mennesker som har sin faste arbeidsplass i ulike deler av musikkbransjen vil du få en unik mulighet til å skaffe deg erfaringer det vanligvis tar lang tid å innhente. Musikkbransjen rommer mange ulike fagfelt og du vil få muligheten til å fordype deg i det feltet som interesserer deg mest. Gjennom undervisning med inspirerende og dyktige lærere, og gjennom praksis, vil du lære om hvordan man driver et label, jobber med artistutvikling (Management), finner nye talent (A&R), promotere musikken inn mot mediebransjen (Promo), jobber med sosiale medier (SoMe) og om å være konsertarrangør og booking-agent (booking).

Viken er en skapende skole hvor egenprodusert materiale blir prioritert, og hvor vi har fokus på formidling og særpreg. For alle elevene på Viken, og for deg på MUSIC BUSINESS MANAGEMENT-linja, legges det opp til ett tett samarbeid med de andre linjene på skolen. Det kan være alt fra å arrangere, og spille inn egne låter, til å gjennomføre store produksjoner både på scenen og i studio.

Et av mange høydepunkter i skoleåret er vår-turnéen hvor man, sammen med medelever fra ulike linjer, planlegger og gjennomfører en turné til ett selv-valgt sted. Alt fra booking og logistikk til låtvalg og sceneutforming planlegges og gjennomføres av elevene. Dette gjør at du som elev får en svært realistisk opplevelse av hva det vil si å jobbe med profesjonelle, turnerende artister.

På MUSIC BUSINESS MANAGEMENT er det ingen instrument- eller sjangerbegrensning. Linjetiden utgjør 9 timer i uka. Resten av timeplanen din settes sammen av hovedinstrument, valgfag og fellesfag. Plukk, miks og fyll planen med opptil 30 timer musikk i uka!

Utenlandsturer

I januar reiser alle elevene, på tvers av linjene, til Colombia, India, Moldova og Spania. På alle disse turene er vi tett på ungdommer fra andre kulturer. Vi jobber med musikk og teater sammen og får mange flotte opplevelser.
Colombia
India