På Musikk Utøvende Instrument utvikler du deg som musiker, og menneske, gjennom å spille i band og turnere sammen med andre.

Et år på Musikk Utøvende Instrument gir deg rikelig med samspillserfaring, og du får muligheten til å utvikle deg sammen med andre dyktige musikere i ulike sjangre og besetninger. Gjennom undervisningen på bandrommet får man tilbakemeldinger, både som band og som individuelle utøvere, og du blir utfordret på hvordan du kan bidra på best mulig måte inn i det musikalske fellesskapet.

Viken er en skapende skole hvor egenprodusert materiale blir prioritert, og hvor vi har fokus på formidling og særpreg. For alle elevene på Viken, og for deg på Musikk Utøvende Instrument-linja, legges det opp til ett tett samarbeid med de andre linjene på skolen. Det kan være alt fra å arrangere, og spille inn, egne låter til å gjennomføre store produksjoner både på scenen og i studio.

Et av mange høydepunkter i skoleåret er vår-turnéen hvor man, sammen med medelever fra ulike linjer, planlegger og gjennomfører en turné til ett selv-valgt sted. Alt fra booking og logistikk til låtvalg og sceneutforming planlegges og gjennomføres av elevene. Dette gjør at du som elev får en svært realistisk opplevelse av hva det vil si å jobbe som turnerende musiker.

På Musikk Utøvende Instrument er det ingen instrument- eller sjangerbegrensning. Linjetiden utgjør 9 timer i uka. Resten av timeplanen din settes sammen av hovedinstrument, moduler, valgfag og fellesfag. Plukk, miks og fyll planen med opptil 30 timer musikk i uka!

I tillegg til linjen du velger kan du i tillegg velge en Modul, Modulene er benevnt med teksten linjefag 2 for at de ikke skal forveksles med de vanlige hovedlinjene.

Du kan velge Modul (linjefag 2) i tillegg til hovedlinje i søknadsskjemaet når du søker

Modulene du kan velge mellom er:
• Music Business Management
• Konsertproduksjon
• Flere er under utvikling

Hils på lærerne

Hva sier tidligere elever?

Utenlandsturer

I januar reiser alle elevene, på tvers av linjene, til Colombia, India, Moldova og Spania. På alle disse turene er vi tett på ungdommer fra andre kulturer. Vi jobber med musikk og teater sammen og får mange flotte opplevelser.