På Musikk Utøvende Sang får du utvikle deg som vokalist og menneske, både alene og sammen med andre. Våg å stå på egne ben som sanger og musiker.

Et år på Musikk Utøvende Sang gir deg muligheten til å utvikle deg mot å bli en allsidig musiker, og du vil bli utfordret både som leadvokalist, korist og bandleder. I undervisningen er det mye fokus på forskjellige måter å bruke stemmen som instrument på, og du vil få anledning til å utforske stemmen din i ulike sjangere og besetninger. Sammen med dyktige og inspirerende lærere og medelever vil du ta for deg sangteknikk og stemmebruk, improvisasjon, øvingsmetodikk, mikrofonbruk, gehør og sceneopptreden. Vi jobber med at du skal finne din stemme, og bli enda tryggere på scenen og på musikken du vil drive med.

Viken er en skapende skole hvor egenprodusert materiale blir prioritert, og hvor vi har fokus på formidling og særpreg. For alle elevene på Viken, og for deg på Musikk Utøvende Sang -linja, legges det opp til ett tett samarbeid med de andre linjene på skolen. Det kan være alt fra å arrangere, og spille inn egne låter, til å gjennomføre store produksjoner både på scenen og i studio.

Ett av mange høydepunkter i skoleåret er vår-turnéen hvor man, sammen med medelever fra ulike linjer, planlegger og gjennomfører en turné til ett selv-valgt sted. Alt fra booking og logistikk til låtvalg og sceneutforming planlegges og gjennomføres av elevene. Dette gjør at du som elev får en svært realistisk opplevelse av hva det vil si å jobbe som turnerende musiker.

På Musikk Utøvende Sang er det sang som er hovedinstrument men det er ingen sjangerbegrensning. Linjetiden utgjør 9 timer i uka. Resten av timeplanen din settes sammen av hovedinstrument, valgfag og fellesfag. Plukk, miks og fyll planen med opptil 30 timer musikk i uka!

I tillegg til linjen du velger kan du i tillegg velge en Modul, Modulene er benevnt med teksten linjefag 2 for at de ikke skal forveksles med de vanlige hovedlinjene.

Du kan velge Modul (linjefag 2) i tillegg til hovedlinje i søknadsskjemaet når du søker

Modulene du kan velge mellom er:
• Music Business Management
• Konsertproduksjon
• Flere er under utvikling

Hils på lærerne

Hva sier tidligere elever?

Utenlandsturer

I januar reiser alle elevene, på tvers av linjene, til Colombia, India, Moldova og Spania. På alle disse turene er vi tett på ungdommer fra andre kulturer. Vi jobber med musikk og teater sammen og får mange flotte opplevelser.