Fasiliteter

I 2013 stod den nye Musikkfolkehøgskolen Viken ferdig.

I dag er vi stolte av å kunne presentere en topp moderne folkehøgskole, utviklet spesielt for utøving av musikk.

Skaperverket
I dette studiebygget skapes fantastisk musikk og fabelaktige forestillinger. Her finner du mange store og små undervisningsrom, lydtette bandrom, studio og kontrollrom, pianorom, kostymelager, konferanserom, reflektoriet (rom for kreativitet og avkobling), skolekjøkken, auditorie og Teatersalen.

thumb_musikal_teater
SkapTreinngs
SkapKlassesituasjon
SkapReflektorietFint
SkapBandrom4
SkapBandrom3
SkapTeatersal

Kraftverket
I dette administrasjonsbygget kan du hente kraft på flere måter: Her er gymsalen, her er matsalen og her har lærerne og administrasjonen sin kontorplass. I sentrum av alt dette finner du Johannes Åpen Bar – et samlingssted som alltid står til disposisjon for elevene. I Johannes Åpen Bar arrangeres stadig Åpen Scene. Da er baren åpen, med salg av kaker og kaffe/te og snacks.
I tilknytning til matsalen finner du Scenestua. Her holdes blant annet onsdagskonserter og seminarer, en ypperlig scene for blant annet jazzensembler og mer akkustisk musikk.

kraftverket
lunsj
juice2

Vikenhytta
Denne tømmerhytta har vært med gjennom Vikens over 110 år lange historie. Nå er hytta restaurert og fungerer som undervisningsrom.

VikenFHS1

Kapellet
Et gammelt stabbur har blitt forvandlet til kapell! Dette vesle, fantastiske rommet står disponibelt for elever og andre som ønsker en stille stund. Hver dag arrangeres tidebønn i kapellet. Det er helt opp til deg om du ønsker å benytte deg av tilbudet. Du er ihvertfall hjertelig velkommen inn!

Kapellet

Mjøsheim
Mjøsheim er et helt nytt internat med fem fløyer. Det bor ca 15 elever på hver fløy. Alle rommene har eget bad. Hver fløy har egen testue med sofa og kjøkkenkrok, og et vaskerom.

Tekjøkken
IntMjøsHylle

Vikheim
Vikheim er et internat med tre fløyer. Det bor ca 15 elever på hver fløy. Alle rommene har eget bad. Hver fløy har egen testue med sofa og kjøkkenkrok, og vaskerom.

VikIntTekjøkken
VikIntHylleSko
VikIntStilleben

5 scener
Det er til sammen fem forskjellige scener på Musikkfolkehøgskolen: Scenestua (scene 1), Gymsalen (scene 2), Teatersalen (scene 3), Auditoriet (scene 4) og Uteamfiet (scene 5). Elevene har mulighet til å rigge scenene så store og spektakulære eller små og intime som de selv vil. Mulighetene ligger der!

Scene 2
VikenFHS_uteamfi