Skole for musikk og scene

Skole for musikk og scene på Gjøvik er Musikkfolkehøgskolen Vikens tilbud for barn og unge fra 3. til 10. klasse, som vil lære å spille et instrument eller synge.
Våre dyktige folkehøgskolestudenter tilbyr individualundervisning i et trygt, kreativt og musikalsk miljø. Folkehøgskolestudentene får veiledning av våre egne musikkpedagoger.

Vi tilbyr også undervisningen «Band-rotasjon» for 2. klassinger. Her får barna teste ut flere instrumenter: Gitar, trommer, bass, piano og sang.

Hvert år kommer det ca 100 musikere fra hele Norge som ønsker å bruke ett år av livet på å fordype seg i musikk. Noen av disse har også et ønske om å undervise på Skole for musikk og scene men først må de gjennom en praktisk opptaksprøve, samt et intervju med folkehøgskolelærerne i faget.

Våre studenter må også levere politiattest før de får anledning til å undervise. Gjennom året vil de få opplæring i pedagogisk teori, didaktikk og metode, samt temaer som moral og etikk, læringspsykologi og kommunikasjon. Folkehøgskolelærerne vil ha tett oppfølging av studentene gjennom hele året.

På Viken er vi opptatt av at:

• Eleven skal gis mulighet til å utvikle musikalske kunnskaper og ferdigheter.
  • Eleven skal gis mulighet til å få respons og anerkjennelse som musiker og menneske.

OBS:

Tilbudet vårt vil variere ut ifra hvilke studenter fra Viken som engasjerer seg i faget, og vi kan derfor ikke tilby plass før studentene har valgt faget og blitt vurdert av oss.

Våre studenter her på Musikkfolkehøgskolen Viken har ansvar for den ukentlige kontakten med elevene de underviser.

Alder: 2.-10. klasse

Pris:  kr 2000,-

Antall timer: 20 (30 minutter pr time) i perioden september – april

Søk om plass innen 23. august via mail til post@musikkfolkehogskolen.no