Studio Musikkproduksjon

På Studio Musikkproduksjon utvikler du deg musikalsk og menneskelig gjennom kreative prosesser og samspill med andre.

Et år på Studio Musikkproduksjon gir deg mange nyttige verktøy for å kunne produsere egen og andres musikk. Undervisningen legger til rette for at du skal kunne utvikle deg så langt du selv vil, og du kan i stor grad selv styre hva du ønsker å fokusere på. Du vil få god veiledning fra dyktige lærere, både individuelt og sammen med dine medelever, i alt fra tekniske ting til de kreative prosessene som utgjør håndverket. Vikens profesjonelle studiofasiliteter gir deg muligheten til å jobbe med godt utstyr som holder bransjestandard på daglig basis.

Viken er en skapende skole hvor egenprodusert materiale blir prioritert, og hvor vi har fokus på formidling og særpreg. For alle elevene på Viken, og for deg på Studio Musikkproduksjon-linja, legges det opp til ett tett samarbeid med de andre linjene på skolen. Det kan være alt fra å arrangere, og spille inn, egne låter til å gjennomføre store produksjoner både på scenen og i studio.

Ett av mange høydepunkter i skoleåret er vår-turnéen hvor man, sammen med medelever fra ulike linjer, planlegger og gjennomfører en turné til ett selv-valgt sted. Alt fra booking og logistikk til låtvalg og sceneutforming planlegges og gjennomføres av elevene. Dette gjør at du som elev får en svært realistisk opplevelse av hva det vil si å jobbe som turnerende musiker.

På Studio Musikkproduksjon er det ingen krav om noen forkunnskap og ingen sjangerbegrensning. Linjetiden utgjør 9 timer i uka. Resten av timeplanen din settes sammen av hovedinstrument, valgfag og fellesfag. Plukk, miks og fyll planen med opptil 30 timer musikk i uka!

Sveinung Hatløy Sætre

Linjelærer på Studio Musikkproduskjon

Sveinung Hatløy Sætre er linjelærer på Studio Musikkproduksjon.

Sveinung har sin utdanning fra Høgskolen i Innlandet avd. Rena. Her har han en bachelor i musikkproduksjon med et utlandsopphold i Nashville. Han er også daglig leder i Hazelnut AS, som driver med labeltjenester, promo, visuell utforming og lydproduksjon. Sveinung er også en aktiv bratsjist og fiolinist og jobber noe freelance.