Team Skjærgårds

På Team Skjærgårds får du et «annerledes-år» med musikk og trosformidling! Flere måneder på turné, i hele landet, med over 60 spillejobber for tusenvis av unge publikummere kombinert med et liv på folkehøgskole!

Et år på Team Skjærgårds gir deg en unik mulighet til å spille musikk og formidle budskapet om Jesus til ungdom over hele landet. Du vil bli en del av et band bestående av 5-7 personer, og sammen skal dere utvikle en egen pakke som skal romme både en konsertdel og en trosformidlingsdel. Team Skjærgårds er et samarbeid mellom Viken, Skjærgårds Music & Mission og Acta (Normisjon), og gjennom undervisning og tett oppfølging blir både du som enkeltindivid, og teamet, utfordret og ivaretatt.

Ute på tur må dere være forberedt på å stå på egne ben med bil, musikkanlegg, instrumenter og alt som trengs for å gjennomføre en turné, men hjelpen er aldri langt unna! Ett team-år kan være ganske hektisk, så du må være klar for ett år med høyt tempo og mye reising. Team Skjærgårds har over 60 spillejobber i løpet av ett skoleår, og deltar på flere festivaler i Skjærgårds regi og i ulike ungdomsmiljø. Året avsluttes med to uker på Skjærgårds Music and Mission festival. Der deltar teamet aktivt, ikke minst med opptredener på festivalens scener!

Viken er en skapende skole hvor egenprodusert materiale blir prioritert, og hvor vi har fokus på formidling og særpreg. For alle elevene på Viken, og for deg på Team Skjærgårds-linja, legges det opp til ett godt samarbeid med de andre linjene på skolen. Det kan dreie seg om alt fra å arrangere, og spille inn, egne låter til å gjennomføre store produksjoner både på scenen og i studio. Over halvparten av skoleåret vil du jo være «på veien», men i de ukene dere er på skolen, deltar dere i den normale undervisningen med linjefag, hovedinstrument, fellesfag, turer o.l.

Ønsker du å søke om plass på team Skjærgårds må du sende inn demo, attester og vitnemål, samt gjennomgå ett eller flere intervjuer på skolen. Elever som tidligere har gjennomført et år på folkehøgskole eller bibelskole oppfordres også til å søke Team Skjærgårds som et andre-år.

Thomas Engebretsen

Linjelærer på Team Skjærgårds

Thomas Engebretsen er har master i utøvende rytmisk musikk fra Universitetet i Agder og fireårig bachelor i musikkpedagogikk fra Norges Musikkhøgskole.

Han har bred erfaring som utøvende musiker og spiller nå bass med blant annet Morten Abel, Daniel Kvammen, Marianne Engebretsen og TV Experience. Han har medvirket på innspillinger med artister som Tôg, Ragnar Bjerkreim, Pål Rake, Kristian Grostad, Helga Aarvik, Christian Ingebrigtsen, Trine Rein og Simen Rem.

Hva sier tidligere elever om Team Skjærgårds?

Odd Ivar Sande

Tidligere Team Skjærgårds-elev

«Året på Team Skjærgårds har gitt meg latter, tårer, gode konsertopplevelser og mange timer i bil. Men det jeg ble mest glad i, var de jeg fikk dele alt sammen med.»

Eilif Hallingstad Finnseth

Tidligere Team Skjærgårds-elev

«Året på Team Skjærgårds ga meg mer erfaring enn alt annet jeg har gjort. Jeg vet at jeg har blitt en bedre musiker og sterkere i min tro fra dette året. Den erfaringen jeg fikk er uerstattelig, både bak trommesettet og med andre mennesker.»