Turer og turnéer

I løpet av året på Viken reiser vi både på turer og turneer. På høsten har vi en bli kjent tur til Oppdal og en avslutningstur til Hvaler på våren.

Høstturné

Tidlig i Skoleåret begynner vi å arbeide mot vår første turne. Vi velger oss ut en norsk by, pakker bussene med instrumenter og soveposer og hele skolen drar samlet på høstturné. Målet med denne turneen er å bli bedre kjent både som musikere og mennesker og vi arbeider derfor ofte i store ensemble. Dette innebærer også at vi utforsker nye bandsammensetninger og jobber derfor mye på tvers av de ulike linjene. For eksempel så jobber Jazz Pop Rock både med Voice, og Singer Songwriter. Høstturnéen er et av skoleårets store høydepunkt, og noe mange elever ser tilbake på som en positiv og lærerik opplevelse.

Vårturné

Rundt juletider starter forberedelsene mot den neste turneen. I motsetning til høstturene hvor elvene kunne fokusere på det rent musikalske på høstturneene så har de nå ansvar for hver minste detalj. Skolen stiller med turnebuss og i tillegg selvsagt veiledning, tips og triks. Hele skolen reiser på tur samtidig men i ulike ensembler. Dette innebærer at elevene må skaffe sponsorer, booke spillejobber og overnatting, promotere konsertene sine og løse de logistiske utfordringene som er knyttet til å dra på turne. Gjennom å få innsyn i alle de ulike delene av turneplanleggingen skal elevene få tilstrekkelig kunnskap til å kunne gjennomføre egne turneer senere.

I desember reiser alle elevene til utlandet. På alle disse turene er vi tett på ungdommer fra andre kulturer. Vi jobber med musikk og teater sammen og får mange flotte opplevelser.

Moldova
Spania