Kenya

Turen til Kenya er hvert år en fantastisk opplevelse. Selvfølgelig vil vi tilbake!
Se de herlige bildene og videoen og drøm deg til Kenya du også.

Trykk på bildet under for å se reisebloggen til Kenya

img_9231

Her kan du se en video av bandet Sarabi der Mbau var utvekslingstudent på Viken i 2011/12.

Et utdrag fra bloggen fra elevene: “På torsdag skal nordmennene og kenyanerne ha en konsert i Mathareslummen, så ulike grupper har blitt laget slik at alle blir med på noe. Mange av kenyanerne har skrevet sine egne sanger som vi jobber med på øvingsrommet på dagtid. Og vi jobber sammen med kor-sangene vi også skal fremføre. Vi lover at det her blir kjempe bra!”

img_9004

“Kveldens møte gikk, for kanskje første gang, sterkt inn på meg da Øyvind leste en kronikk av Geir Tangen i Bergens Tidende. Den handlet om hvordan fremmedfrykt i Norge og USA har bikket over til fascisme og rasisme. Dette gjorde meg rasende. Jeg måtte gråte, og jeg skalv. Vi i Vesten har et ansvar som de som “styrer” retningen av mainstreamen og hva som blir sett av resten av verden. Et ansvar til å rette fokuset på menneskelighet, aksept og åpenenhet. Jeg blir kvalm av ignoransen og trangsyntheten som ligger som en sykdom over store deler av menneskene i I-land. Likevel vet jeg at oppholdet vårt i Kenya ikke er preget av denne tankegangen. Snarere det motsatte. Og det er en trøst for meg mens jeg sitter og tørker tårene.”

– Billie –