Vikenmusikalen 2018

Det er snart klart for den årlige oppsetningen av Vikenmusikalen. I år blir det rockemusikalen "Hair" som skal synges, danses og spilles!

Vi har skoleforestillinger onsdag, torsdag og fredag.
Åpne forestillinger FREDAG 16. mars kl. 19 og LØRDAG 17. mars kl. 18:00

KJØP BILLETTER TIL FREDAG

KJØP BILLETTER TIL LØRDAG

Sjekk Musikalens egen hjemmeside HER


Året er 1968. Vietnamkrigen, med sine ufattelige tragedier dominerer verdenspressen. Krigen som i dag er omtalt i hundrevis av sanger, filmer og bøker. Grusomhetene som skjedde i Vietnam, er godt dokumentert. Men hva skjedde med 68 generasjonen? Ungdommene som ble igjen hjemme? 

Musikalen skapte store overskrifter verden over. Denne oppmerksomheten førte til demonstrasjoner utenfor kinolokalene, ettersom musikalen gjerne ble regnet for å være for uanstendig og vulgær. Nettopp der ligger kjernen i HAIR. Det er et svært pasifistisk skuespill som direkte kritiserer USAs deltakelse i Vietnamkrigen.

Hippien Claude blir kalt inn til forsvaret, og står plutselig overfor et valg: Skal han brenne innrulleringskortet sitt eller gjøre som samfunnet forventer av ham og reise til Vietnam?

 Du får svaret på Viken 16. og 17. mars!

Rockemusikalen HAIR handler om ungdommenes kamp mot den konservative foreldregenerasjonen. Det er ungdomsopprøret – Flower Power – som handlet om å gjøre egne valg, dyrke skjønnhet fremfor tristhet, dyrke godhet fremfor hat, dyrke fred fremfor krig.


Nå 50 år etter 1968 – hippietidens høydepunkt – gjør vi Musikkfolkehøgskolen Viken om til en livsbejaende hippieleir. For i New York lever stammen Hår. Her er alt lov, kjærlighet på tvers, fred, frihet, og Marihuana. Man driter i konsekvensene. Ansvar og plikt. Fortellingen snur dramatisk i andre akt når en av hippie-guttene velger å verve seg til Vietnam.

Musikalen Hair er et innblikk i livet til ungdomsgenerasjonen som ble igjen hjemme; den såkalte hippiegenerasjonen. Dette er en annen side av Vietnamkrigen og 60-tallet som ofte bare blir beskrevet i store trekk. Hippiegenerasjonen var nemlig mer enn rare klær og langt hår; det var mennesker med drømmer og håp om en bedre verden.

Musikal Teater-linjen på Musikkfolkehøgskolen Viken inviterer dere til HAIR, og håper dere vil ta vel imot denne musikalen som er spekket med fantastisk musikk og vitalitet. 

Ja, det foregår banning, snakk om dop og fri sex. Men det er en viktig side av historien. En historie som har satt spor etter seg, og som endret våre oppfatninger av hva som er galt og rett. Den ville 68 generasjonen er blitt 70 år. Tenk på det, neste gang du treffer en gammel dame ☺

 

Ukes video for uke 2 og 3 🙂 godt i gang nå og vi gleder oss til musikal!

Posted by Viken Musikal Teater on 18. februar 2018

Her er en video fra forrige uke med øving av både dans, sang og skuespill!Vi kommer til å legge ut ukentlige videoer for at dere skal kunne følge med på utviklingen av stykket😁

Posted by Viken Musikal Teater on 29. januar 2018

 

Regi: Gro Ann Uthaug

Musikalsk veiledning: Jostein Størkersen

Veiledning sang og dans: Ingrid Endal

 

Forestillingen varer ca. 2 timer + pause hvor det blir Kafé
Vi foretrekker billettsalg på nett, men man kan også kjøpe ved døren 1 time før forestilling.

VELKOMMEN!