Voice

På Voice får du utvikle deg som vokalist og menneske, både alene og sammen med andre. Våg å stå på egne ben som sanger og musiker.

Et år på Voice gir deg muligheten til å utvikle deg mot å bli en allsidig musiker, og du vil bli utfordret både som leadvokalist, korist og bandleder. I undervisningen er det mye fokus på forskjellige måter å bruke stemmen som instrument på, og du vil få anledning til å utforske stemmen din i ulike sjangere og besetninger. Sammen med dyktige og inspirerende lærere og medelever vil du ta for deg sangteknikk og stemmebruk, improvisasjon, øvingsmetodikk, mikrofonbruk, gehør og sceneopptreden. Vi jobber med at du skal finne din stemme, og bli enda tryggere på scenen og på musikken du vil drive med.

Viken er en skapende skole hvor egenprodusert materiale blir prioritert, og hvor vi har fokus på formidling og særpreg. For alle elevene på Viken, og for deg på Voice-linja, legges det opp til ett tett samarbeid med de andre linjene på skolen. Det kan være alt fra å arrangere, og spille inn egne låter, til å gjennomføre store produksjoner både på scenen og i studio.

Ett av mange høydepunkter i skoleåret er vår-turnéen hvor man, sammen med medelever fra ulike linjer, planlegger og gjennomfører en turné til ett selv-valgt sted. Alt fra booking og logistikk til låtvalg og sceneutforming planlegges og gjennomføres av elevene. Dette gjør at du som elev får en svært realistisk opplevelse av hva det vil si å jobbe som turnerende artist/musiker.

På Voice er det sang som er hovedinstrument men det er ingen sjangerbegrensning. Linjetiden utgjør 9 timer i uka. Resten av timeplanen din settes sammen av hovedinstrument, valgfag og fellesfag. Plukk, miks og fyll planen med opptil 30 timer musikk i uka!

Mari Klingen

Linjelærer på Voice

Mari har seks års utdannelse fra Institutt for Rytmisk Musikk ved Universitetet i Agder.

Hun har faglærerutdanning, utøvende fordypning og en mastergrad i utøvende rytmisk musikk. I sin masteroppgave skrev hun om å være sanger/låtskriver, og forsket på tekstoppbygging og tekstanalyse. I tillegg til å jobbe på Viken underviser hun i vokal og hørelære ved Musikkteaterhøyskolen. Mari har jobbet en del som frilansmusiker, samt at hun har turnert med egenprodusert musikkteater-forestilling for Rikskonsertene. Hun er også soloartist, og gir ut plater på sin egen label Marigram Records. I tillegg er hun musiker og låtskriver i duoen BLAA, og vokalist i SalmeKlang, som driver med salmer og folketoner.

Martin Johannessen

Linjelærer på Voice

Martin har fem års musikkutdannelse på jazzlinja ved Universitetet i Stavanger og ved NLA Høgskolen Staffeldtsgate i Oslo med rytmisk piano som hovedinstrument.

I tillegg til å jobbe på Voice-linja, underviser han i piano hovedinstrument, pianobesifring, musikklære, og samspill. Utenfor Viken jobber Martin som utøvende pianist i forskjellige konstellasjoner og sjangre. I tillegg har han erfaring som både kapellmester og arrangør.

Hva sier tidligere elever om Voice?

Sunniva Tonstad

Tidligere Voice-elev

«Gjennom året på Voice sitter jeg igjen med et unikt samhold og fellesskap bestående av ærlige medelever og dyktige lærere. Jeg har vært så heldig å få utvikle meg ekstremt både som musiker og person. Gjennom samspill med band, turnègjennomføring, vokalgruppearrangement og gode samtaler hadde Voice en stor betydning for året mitt.»

Siri Lien

Tidligere Voice-elev

«På voice lærte vi å gå i dybden på flere aspekter av vokalen innenfor sjanger, innøving, performance, bandledelse og kor. Den individuelle oppfølgingen av hver enkelt bidro til at alle fikk utfordringer tilpasset til seg selv både i gruppesammenheng og som solist. All kunnskapen, latterne og musikalske øyeblikk jeg har fått gjennom året kommer jeg virkelig til å ta med meg videre.»