Skip to main content

Musikal

Elsker du musikalsjangeren og har lyst til å få innblikk i mange ulike musikaler? Er sang en viktig del av livet ditt, og liker du å leve deg inn i roller? På Musikallinja går vi inn i en rekke store musikaler, henter ut høydepunkter og skjulte perler og skaper nye, magiske øyeblikk for oss selv og publikum. Med denne «best of-måten» å jobbe musikal på, får vi en rekke muligheter til å gå på scenen, framføre utdragene våre og røre publikum langt inn i hjerterota!

For hvem?
Linja musikal passer for deg som elsker å synge og danse og leve deg inn i roller. For deg som har lyst til å videreutvikle stemmen din og få denne fantastiske sjangeren godt inn under huden. Uansett om du er en erfaren sanger, skuespiller og danser, eller du nettopp har fått opp øynene for musikalsjangeren – så er du hjertelig velkommen til å søke på Musikallinja. Her får du utvikle deg ut fra ditt nivå, både individuelt og i grupper. Vi jobber målrettet for at du skal trives og ha det godt på linja. 

Linjetiden
I linjetiden har vi ukentlige oppgaver og utfordringer, interpretasjon og ulike temakurs, for å nevne noe. Oppgavene kan være alt fra å lage nye tolkninger av velkjente musikalsanger, til å skape kostymer og lage en dans vi aldri før har sett maken til. I oppgaveprosessen får du mulighet til å fremføre det uferdige produktet for resten av klassen. Dette kalles interpretasjon og betyr at du vil motta konstruktive tilbakemeldinger, nyttig hjelp og veiledning på veien videre. Faget Temakurs byr på ulike temaer som du kan fordype deg i. Dette kan være scene-sminke, kostymeproduksjon, teatersport, opptaksprøveforberedende kurs osv.  

Hovedinstrument
I løpet av skoleåret har du mulighet til å ha 18 individuelle timer med din egen hovedinstrumentlærer. Hovedinstrumentlærerne er faglig sterke pedagoger som har flere års erfaring både som musikere/artister og pedagoger. Hovedinstrumenttimen er din time hvor du får gjøre det som skal til for å styrke din egenart og dinmusikalitet. I tillegg til de individuelle hovedinstrumenttimene får du delta på workshops med ulike etablerte musikere.

Samarbeid med andre linjer
Vi samarbeider tett med Bandlinjene. Sangene våre krever ofte band, særlig når vi reiser på turné og står på scenen ellers. Vi jobber også sammen med Musikkproduksjonlinja. Av og til trenger produsentene artister i studio, og av og til trenger du en produsent for å spille inn en låt. Uansett hvilken linje du går på skjer mye av undervisningen på kryss og tvers av linjene. Valgfag, fellesfag og tilleggslinje /tilvalgslinje er eksempler på dette. 

Utbytte
Uansett hvilket nivå du er på, vil du få veiledning og nyttige verktøy tilpasset akkurat deg. Å skape sterke musikaløyeblikk er mengdetrening, og gjennom året på Musikallinja får du masse mengdetrening. Flere av elevene hos oss søker seg videre til ulike musikkutdanninger, både ved høyskoler og universitet. Dersom du vil gå videre med musikken, får du mulighet til å jobbe målrettet gjennom ulike opptaksprøvekurs hos oss. Vi har elever som går rett ut i en tilværelse som artist, mens andre bestemmer seg for å la musikken være en hobby. Det er uansett ingen tvil om at året på Viken gir deg verdifull erfaring i møte med framtiden. Gjennom året på Viken vil du mest sannsynlig bli klokere på hvilken retning du ønsker å gå.  

Høydepunkter
Et av mange høydepunkter gjennom skoleåret er høstturnéen: Her får du anledning til å gå på scenen, med eller uten fullt band. Dette er et ubeskrivelig kick, og noe du vil strekke deg etter å oppleve gang på gang på gang. Et annet høydepunkt er vårturnéen. Her har elevene ansvaret for alt fra booking og logistikk til låtvalg og sceneutforming. Dette gjør at du som elev får en realistisk opplevelse av hva det vil si å jobbe som turnerende musiker. For ikke å glemme vår egen musikkfestival! Her lager elevene egne konsepter og holder en rekke konserter gjennom festivaluka. I tillegg booker vi inn eksterne artister som headlinere (de to siste årene har Beharie og Fieh stått på plakaten).