Skip to main content

Jazz

Har du lyst til å spille jazz sammen med andre jazzmusikere? Utforske alt fra tradisjonell jazz til fusion, moderne låter og improvisasjon? På denne linja vil du bli utfordret både individuelt og i band. Vi konkurrerer ikke om å være best. På Musikkfolkehøgskolen Viken heier vi på hverandre. Vi støtter og løfter og unner hverandre suksess!

For hvem?
Linja Jazz passer for deg som har spilt en god del jazz og er klar for nye utfordringer i samspill med andre erfarne jazzmusikere. Du er klar for å utfordre deg selv og bandet ditt, og du ønsker å utvikle deg videre på instrumentet ditt. Vi jobber målrettet for at du skal trives og føle deg trygg på linja. Her backer vi hverandre!

Linjetiden
Det meste av linjetiden vil foregå i bandrommet. Her vil vi jobbe med oppgaver og prosjekter av forskjellig størrelse. Det kan være et prosjekt på en uke eller større prosjekter som høstturnéen og vårproskektet, der planleggingen strekker seg over mange uker. Linjetiden vil variere mellom tett oppfølging, tilbakemeldinger og undervisning i samspill, men også rom og tid til å dyrke ideer og sound i et roligere tempo.  

Hovedinstrument
I løpet av skoleåret har du mulighet til å ha 18 individuelle timer med din egen hovedinstrumentlærer. Hovedinstrumentlærerne er faglig sterke pedagoger som har flere års erfaring både som musikere/artister og pedagoger. Hovedinstrumenttimen er din time hvor du får gjøre det som skal til for å styrke din musikalitet. I tillegg til de individuelle timene får du delta på workshops med ulike etablerte musikere.

Samarbeid med andre linjer
Vi samarbeider tett med sanglinja. Herfra kommer vokalister inn i bandrommet, og vi jobber sammen om prosjekter og låter som gjør seg godt med vokal. Fram mot høstturnéen samarbeider vi også med Låtskriverlinja, hvor vi gir liv til låter som skal stå på turné-plakaten. Og selvfølgelig, når vi går i studio samarbeider vi tett med Musikkproduksjonslinja. Uansett hvilken linje du går på skjer mye av undervisningen på kryss og tvers av linjene. Valgfag, fellesfag og tilleggslinje er eksempler på dette. 

Utbytte
På Jazzlinja vil du utvikle deg mye på instrumentet ditt! Du vil oppdage nye stiler og nye måter å jobbe på. Du blir kjent med nye mennesker du kan samarbeide med, og du vil lære mye om deg selv.  Du får med deg verktøy og teknikker for hvordan et godt samspill kan fungere og masse magiske opplevelser fra bandrom og scenekant. Flere av elevene som går hos oss søker seg videre til ulike musikkutdanninger, både ved høyskoler og universitet. Dersom du vil gå videre med musikken, får du mulighet til å jobbe målrettet gjennom ulike opptaksprøvekurs hos oss. Vi har også elever som går rett ut i en tilværelse som musiker, mens andre bestemmer seg for å la musikken være en hobby. Det er uansett ingen tvil om at året på Viken gir deg verdifull erfaring i møte med framtiden. Gjennom året på Viken vil du mest sannsynlig bli klokere på hvilken retning du ønsker å gå.  
Høydepunkter
Et av mange høydepunkter gjennom skoleåret er høstturnéen, der hele skolen reiser ut på en felles turné! Her er målet er at alle skal på scenen, og at alle skal ha det gøy. Her samarbeider vi om opp- og nedrigg, og skaper fine og sterke konsertopplevelser for hverandre og for publikum.  

Et annet høydepunkt er vårprosjektet. Her har elevene ansvaret for alt fra booking og logistikk til låtvalg og sceneutforming, alt ettersom hva slags prosjekt man ønsker seg. Dette gjør at du som elev får en realistisk opplevelse av hva det vil si å jobbe som musiker.

For ikke å glemme vår egen musikkfestival! Her lager elevene egne konsepter og holder en rekke konserter gjennom festivaluka. I tillegg booker vi inn eksterne artister som headlinere (de to siste årene har Beharie og Fieh stått på plakaten).  

Kontaktperson for linja: Øyvind Ekse