Kenya

Vil du være med til Nairobi, Kenyas hovedstad, med over tre millioner innbyggere og et yrende folkeliv?


Byen ligger nesten 2000 meter over havet. Vi reiser primært for å møte mennesker, ikke for å få med oss alle severdigheter. Du skal leke, spise, snakke og spille sammen med ungdommer som er oppvokst Nairobi.

Viken har reist til Nairobi siden 2008. I Nairobi møter vi ungdommer som driver med musikk, på ulike måter, ‪og som ønsker å gjøre noe med den verdenen de lever i, blant annet med musikken sin. ‪Ungdommene vi møter kommer fra Mathare-slummen og områdene rundt. ‪De kommer fra en verden og fra en hverdag som er vanskelig for oss å sette oss inn i, selv når vi står og ser utover Mathare med våre egne øyne sammen med våre nye venner. ‪For de blir nemlig utrolig fort våre venner, på tross av de vidt forskjellige kulturene vi kommer i fra, og de ulike språkene vi snakker.

Ungdommene vi møter er veldig klare for å bli kjent med oss fra første stund vi er sammen, og det tar ikke veldig lang tid før vi begyner å kjenne på at vi er da tross alt ikke så ulike. Alle kvelder blir det samling for ‪samtale om dagen som har vært, og inntrykkene vi har fått. ‪Da lytter vi til hverandres tanker om opplevelsene fra dagen, ‪og vi kan blant annet diskutere ulikheter, likheter, muligheter, drømmer, og verdier.

Det blir en del utflukter, for å besøke ungdommene der de holder til, og får å gjøre, skape og oppleve ting sammen. Siste dag er det mulig for de som vil å ta turen på safari i nasjonalparken i Nairobi. Her bor det blant annet løver, nesehorn, flodhester, giraffer, struts, antiloper, sebraer og vortesvin.

Viktig informasjon:
For å være med til Kenya, trenger du en del vaksiner. Du er selv ansvarlig for å ta de nødvendige vaksinene. Disse er ikke inkludert i prisen. Det er et krav å ha pass (gyldig 6 måneder etter hjemkomst) og reiseforsikring. Hvis du er under 21 år, kan du sannsynligvis bruke reiseforsikringen til foreldrene dine. Du må ha et kredittkort som kan benyttes i Kenys, sjekk ut dette med banken din. Du trenger ikke visum. Når det gjelder sikkerhet på tur, følger vi de offisielle reiserådene fra Utenriksdepartementet.