På Låtskriver - Singer Songwriter utvikler du deg som låtskriver, musiker og menneske, gjennom utforsking og samspill med andre.

 
 

Et år på Låtskriver - Singer Songwriter gir deg troen på deg selv som låtskriver, men også som utøver. Gjennom individuelle oppgaver og ulike former for gruppearbeid vil du utfordres både som tekstforfatter og komponist. Med god hjelp fra dyktige lærere og medelever kan du finpusse låtene du har med deg i bagasjen, men også finne inspirasjon til nytt materiale. Du vil få rikelig med individuell oppfølging, men også muligheter til å dele arbeidet ditt med flere og kanskje høre låtene dine fremført av andre.

Viken er en skapende skole hvor egenprodusert materiale blir prioritert, og hvor vi har fokus på formidling og særpreg. For alle elevene på Viken, og for deg på Låtskriver - Singer Songwriter-linja, legges det opp til ett tett samarbeid med de andre linjene på skolen. Det kan være alt fra å arrangere, og spille inn egne låter, til å gjennomføre store produksjoner både på scenen og i studio.

Et av mange høydepunkter i skoleåret er vår-turnéen hvor man, sammen med medelever fra ulike linjer, planlegger og gjennomfører en turné til ett selv-valgt sted. Alt fra booking og logistikk til låtvalg og sceneutforming planlegges og gjennomføres av elevene. Dette gjør at du som elev får en svært realistisk opplevelse av hva det vil si å jobbe som turnerende artist/musiker.

 
 

Dersom du ønsker det kan du kombinere linja Låtskriver - Singer Songwriter med en av disse 3 tilleggslinjene. 
 Linjetiden utgjør 9 timer i uka og tilleggslinjen 6 timer. Resten av timeplanen din settes sammen av hovedinstrument, valgfag og fellesfag. Plukk, miks og fyll planen med opptil 30 timer i uka.

 

Hils på lærerne!

Hva sier tidligere elever?

 

Utenlandsturer

I januar reiser alle elevene, på tvers av linjene, til Colombia, India, Moldova og Spania. På alle disse turene er vi tett på ungdommer fra andre kulturer. Vi jobber med musikk og teater sammen og får mange flotte opplevelser.