På TEAM SKJÆRGÅRDS får du et "annerledes-år" med musikk og trosformidling! Flere måneder på turné, i hele landet, med over 60 spillejobber for tusenvis av unge publikummere kombinert med et liv på folkehøgskole.

 
 

Et år på TEAM SKJÆRGÅRDS gir deg en unik mulighet til å spille musikk, spre internasjonalt samfunnsengasjement og formidle budskapet om Jesus til ungdom over hele landet. Du vil bli en del av et band bestående av 5-7 personer, og sammen skal dere utvikle en egen pakke som skal romme både en konsertdel, en med fokus på trosformidling og en bolk med fokus på global rettferdighet med utgangspunkt i Kompis, Actas internasjonale arbeid. TEAM SKJÆRGÅRDS er et samarbeid mellom Viken, Skjærgårds Music & Mission og Acta (Normisjon), og gjennom undervisning og tett oppfølging blir både du som enkeltindivid, og teamet, utfordret og ivaretatt.

Ute på tur må dere være forberedt på å stå på egne ben med bil, musikkanlegg, instrumenter og alt som trengs for å gjennomføre en turné, men hjelpen er aldri langt unna! Ett team-år kan være ganske hektisk, så du må være klar for ett år med høyt tempo og mye reising. TEAM SKJÆRGÅRDS har over 60 spillejobber i løpet av ett skoleår, og deltar på flere festivaler i Skjærgårds regi og i ulike ungdomsmiljø. Teamet får også muligheten til å besøke Kompis sitt prosjekt i India. En unik mulighet for å lære om bistandsarbeid og kjenne en annen kultur tett på kroppen. Året avsluttes med to uker på Skjærgårds Music and Mission festival. Der deltar teamet aktivt, ikke minst med opptredener på festivalens scener!

Viken er en skapende skole hvor egenprodusert materiale blir prioritert, og hvor vi har fokus på formidling og særpreg. For alle elevene på Viken, og for deg på TEAM SKJÆRGÅRDS-linja, legges det opp til ett godt samarbeid med de andre linjene på skolen. Det kan dreie seg om alt fra å arrangere, og spille inn, egne låter til å gjennomføre store produksjoner både på scenen og i studio. Over halvparten av skoleåret vil du jo være «på veien», men i de ukene dere er på skolen, deltar dere i den normale undervisningen med linjefag, hovedinstrument, fellesfag, turer o.l.

Ønsker du å søke om plass på TEAM SKJÆRGÅRDS må du sende inn demo, attester og vitnemål, samt gjennomgå ett eller flere intervjuer på skolen. Elever som tidligere har gjennomført et år på folkehøgskole eller bibelskole oppfordres også til å søke TEAM SKJÆRGÅRDS som et andre-år.

 

Lærer

Hva sier tidligere elever?

 

Utenlandsturer

I januar reiser alle elevene, på tvers av linjene, til Colombia, India, Moldova og Spania. På alle disse turene er vi tett på ungdommer fra andre kulturer. Vi jobber med musikk og teater sammen og får mange flotte opplevelser.