Skip to main content

Vil du være med til Nairobi, Kenyas hovedstad, med over tre millioner innbyggere og et yrende folkeliv?

Byen ligger nesten 2000 meter over havet. Vi reiser primært for å møte mennesker, ikke for å få med oss alle severdigheter. Du skal leke, spise, snakke og spille sammen med ungdommer som er oppvokst Nairobi.

Viken har reist til Nairobi siden 2008. I Nairobi møter vi ungdommer som driver med musikk, på ulike måter, ‪og som ønsker å gjøre noe med den verdenen de lever i, blant annet med musikken sin. ‪Ungdommene vi møter kommer fra Mathare-slummen og områdene rundt. ‪De kommer fra en verden og fra en hverdag som er vanskelig for oss å sette oss inn i, selv når vi står og ser utover Mathare med våre egne øyne sammen med våre nye venner. ‪For de blir nemlig utrolig fort våre venner, på tross av de vidt forskjellige kulturene vi kommer i fra, og de ulike språkene vi snakker.

Ungdommene vi møter er veldig klare for å bli kjent med oss fra første stund vi er sammen, og det tar ikke veldig lang tid før vi begyner å kjenne på at vi er da tross alt ikke så ulike. Alle kvelder blir det samling for ‪samtale om dagen som har vært, og inntrykkene vi har fått. ‪Da lytter vi til hverandres tanker om opplevelsene fra dagen, ‪og vi kan blant annet diskutere ulikheter, likheter, muligheter, drømmer, og verdier.

Det blir en del utflukter, for å besøke ungdommene der de holder til, og får å gjøre, skape og oppleve ting sammen. Siste dag er det mulig for de som vil å ta turen på safari i nasjonalparken i Nairobi. Her bor det blant annet løver, nesehorn, flodhester, giraffer, struts, antiloper, sebraer og vortesvin.

Viktig informasjon:
For å være med til Kenya, trenger du en del vaksiner. Du er selv ansvarlig for å ta de nødvendige vaksinene. Disse er ikke inkludert i prisen. Det er et krav å ha pass (gyldig 6 måneder etter hjemkomst) og reiseforsikring. Hvis du er under 21 år, kan du sannsynligvis bruke reiseforsikringen til foreldrene dine. Du må ha et kredittkort som kan benyttes i Kenys, sjekk ut dette med banken din. Du trenger ikke visum. Når det gjelder sikkerhet på tur, følger vi de offisielle reiserådene fra Utenriksdepartementet.